Directives Europees de ErP i ELD

erp eld fonsEl passat dia 1 d'agost, va entrar en vigor la directiva, per la qual, els equips o sistemes incorporin bombes d'alta eficiència, i a partir del passat dia 26 de setembre, ja és obligatori el compliment de la nova directiva ErP d'eco disseny, i la ELD d'etiquetatge energètic. Per tant l'afectació serà per totes les calderes de gasoil i de gas, fins a 400 kW de potència, els termos elèctrics, els escalfadors d'aigua i també pels dipòsits fins a 2000 litres.

 

Totes les primeres marques del mercat, han estat desenvolupant, dins dels seus departaments de I+D+I, la incorporació dels nous sistemes d'eficiència energètica, i donant solucions en sistemes híbrids, d'aprofitament d'energia solar, en combinació amb sistemes de gas i gasoil.

El nou sistema d'etiquetatge serà molt més senzill, i les categories, seran només la lletra, eliminat d'aquesta manera les diferents subcategories dins de la mateixa, d'aquesta manera només tindrem classes "A", "B", etc., en lloc de "A++", "B+", etc., una manera molt més intuïtiva i més fàcil de comprendre per part de tots.

Inicialment se sol necessitar una inversió més gran que en els sistemes que teníem fins ara, però es veurà compensada ràpidament, per l'estalvi en consum, que pot aproximar-se o igualar el 21%.

 Articles associats

 

button3 ca 310x162

button1 ca 310x162

button2 ca 310x162